Монтана стана първият американски щат, който прие закон (54 гласа

...
Монтана стана първият американски щат, който прие закон (54 гласа
Коментари Харесай

Монтана става първият американски щат, който напълно забранява TikTok

Монтана стана първият американски щат, който одобри закон (54 гласа против 43), забраняващ инсталирането на приложението TikTok на всички устройства, в това число и на частните. Ако губернаторът Грег Джанфорте подпише законопроекта, възбраната ще влезе в действие идващия януари. Собственикът на TikTok, компанията ByteDance, съобщи, че има намерение да заведе правосъдно дело, с цел да предотврати сходен сюжет.

Законът, под номер SB 419, се отнася до закани, произлизащи от TikTok, в това число и наблюдаване на лица, следени от китайските управляващи. Отбелязва се също, че платформата предизвиква „ рискови действия “ от страна на младите консуматори, като „ мятане на предмети по движещи се коли “ и „ запалване на огън и следващи опити за неговото гасене със личните елементи на тялото “.

За да се бори с тези феномени, законът не разрешава на магазините за приложения да оферират апаратура на TikTok от страна на поданици на щата – те могат да употребяват към този момент конфигурираните приложения. Компаниите, които нарушават възбраната, ще бъдат наказвани с санкция от 10 000 $ – контролът върху използването на закона е на щатския департамент на правораздаването. Както се чака, ръководителят на района, републиканецът Джанфорте, който преди този момент подписа възбраната за TikTok на устройствата на държавните чиновници, също ще подпише новия документ.

Администрацията на TikTok реагира враждебно, отбелязвайки, че „ последователите на закона са признали, че нямат реален проект за реализацията на такава политика за цензуриране на гласа на американците и че конституционността на закона ще бъде оценена от съда. Ние ще продължим да се борим за правата на потребителите и създателите на TikTok в Монтана, чийто средства и права се подсигуряват от Първата корекция, която е застрашена от тази чудовищна държавна корист “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР