Менопаузата е естествен процес в живота на всяка жена, който

...
Менопаузата е естествен процес в живота на всяка жена, който
Коментари Харесай

Сексът в менопаузата - възможен ли е?

Менопаузата е натурален развой в живота на всяка жена, който постоянно се свързва с физически и прочувствени промени. В този интервал доста дами се запитват за въздействието на менопаузата върху тяхната полова интензивност и задоволство.

В тази публикация ще проучим въпроса за секса в менопаузата, като разгледаме опциите, изгодите, отрицателните страни, както и техниките и препоръките, които могат да оказват помощ на дамите да се насладят на половия си живот и след влизането в този стадий от живота си.

Какво се случва с дамата по време на менопаузата

В менопаузата яйчниците на дамата понижават секрецията на полови хормони (естрогени и прогестерон), чиято съществена цел е да поддържат репродуктивната функционалност. Тези хормони са виновни за здравето на тазовите органи, вземат участие в регулирането на нервната система и въздействат върху метаболитните процеси. Освен това с възрастта производството на тестостерон понижава. Една от деянията на менопаузата е пониженото либидо и половата дисфункция.

Сексът в менопаузата - вероятен ли е?

Много дами изпитват промени в половото си предпочитание и реакции по време на менопаузата. Това може да се дължи на пониженото равнище на естроген в организма, което да провокира сухота във влагалището и понижено полово предпочитание. Въпреки тези промени, сексът в менопаузата е изцяло вероятен и може да бъде прелестен и удовлетворяващ за доста дами.

Плюсове на секса в менопаузата
Подобрява настроението - сексът освобождава ендорфини и серотонин, които могат да подобрят настроението и да понижат напрежението.Поддържа интимността - сексът може да помогне за запазването на интимната връзка с колегата и да укрепи връзките сред двамата.Подобрява кръвообращението - сексът подтиква кръвообращението и оказва помощ за поддържането на здравето.
Минуси на секса в менопаузата
Сухота във влагалището - намаляването на естрогена може да докара до сухота и дискомфорт по време на секс.Намаляване на либидото - някои дами могат да изпитват понижено полово предпочитание по време на менопаузата.Увеличен риск от инфекции - сухотата във влагалището може да усили риска от уринарни инфекции и инфекции на влагалището.
Техники и препоръки за възстановяване на половия живот в менопаузата
Използвайте лубриканти - те могат да оказват помощ за понижаване на сухотата и дискомфорта по време на секс.Упражнявайте се в полови техники - експериментирайте с разнообразни полови позиции и техники, които могат да ви оказват помощ да намалите дискомфорта и да повишите удовлетворението.Обсъждайте намерено с колегата си - значимо е да говорите за вашия полов живот с колегата си и да работите дружно за намиране на решения за всевъзможни провокации, с които се сблъсквате.
Менопаузата може да провокира промени в половия живот на дамите, само че с верните тактики множеството продължат да се любуват на половата си интензивност и задоволство. Важно е да бъдете отворени и да поддържате връзка с колегата си, както и да пробвате разнообразни способи за възстановяване на вашия полов живот в този нов стадий от живота ви.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 



 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР