Молекулата MBL (маноза-свързващ лектин), присъстваща в имунната система на човека,

...
Молекулата MBL (маноза-свързващ лектин), присъстваща в имунната система на човека,
Коментари Харесай

Молекула от имунната система може да блокира всички познати видове COVID

Молекулата MBL (маноза-свързващ лектин), присъстваща в имунната система на индивида, може да блокира всички познати разновидности на ковид досега като изолира съответен протеин. Това излиза наяве от научно проучване, оповестено в Nature Immunology, предава 24 часа.

Прочуването, извършено неотдавна от института Humanitas, демонстрира, че молекулата, която имаме в телата си, е способна да обезврежда разновидностите на Коронавирус посредством функционалност, наподобяваща тази на антителата. MBL може да разпознава и открива шиповия протеин, присъстващ във всички открити досега разновидности на Sars-CoV-2. Това се отнася даже и за Делта и Омикрон.
Експерти: Честите бустерни дози може да отслабят имунната система
Европейски регулаторни органи предизвестиха, че честите бустерни дози против COVID-19 могат да понижат имунния отговор и непрекъснато им при...
Прочети повече
Молекулата е част от вродената ни имунна система - първата защитна линия на тялото, която ни защищава от 90% от проблемите, породени от бактерии и вируси. Следва адаптивната имунна система (антитела, Т-лимфоцити), която може да бъде подсилена с ваксини. Генетичният разбор на данните от приети в болница пациенти също демонстрира, че колкото повече MBL участва в организма, толкоз по-малка е вероятността от засягане от тежка форма на някой от типовете Коронавирус, показва изследователката Чечиля Гарланда, представена от L`endependant.

Предстои да се откри дали тази молекула може да работи като биомаркер, с цел да направлява решенията на лекарите при другите прояви на заболяването, сподели още тя. Така тя може да се трансформира в оръжие в битката против Коронавирус.

Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР