Може би сте забелязали, че червеният цвят присъства в логата

...
Може би сте забелязали, че червеният цвят присъства в логата
Коментари Харесай

Защо много от логата на вериги за бързо хранене са червени?

Може би сте забелязали, че аленият цвят участва в логата на доста от заведенията за хранене за бързо хранене. Най-популярният образец е McDonald`s, само че го виждаме и в други американски вериги като Wendy`s. Burger King. Jack in the Box. In-N-Out. Оказва се, че за това си има съответна причина, написа Business Insider.

Средностатистическият човек може да види 10 млн. нюанса на разнообразни цветове. Червеното обаче е по-специално, тъй като е измежду първите, на които нашите предшественици въобще са дали име. В доста антични езици думата за " алено " е произлизала от тази за " кръв ".

Науката е потвърдила, че хората реагират по избран метод на този цвят. От една страна, той основава възприятие за неотложност, необходимост. От друга, разсънва или усилва апетита. Два фактора, които играят в интерес на веригите за бързо хранене. Затова и аленото е чест избор в логата, рекламите, интериорите им.

Маркетинг проучвания демонстрират също по този начин, че 85% от потребителите се въздействат от цвета, когато избират даден артикул. А за 80% той е главно средство за различаване на дадена марка. Едва ли можете да си визиите McDonald`s в синьо или зелено, нали?

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР