България е важна държава в ЕС по отношение на селското

...
България е важна държава в ЕС по отношение на селското
Коментари Харесай

Еврокомисарят по земеделие: Българските фермери са много силно засегнати от войната в Украйна

България е значима страна в Европейски Съюз във връзка с селското стопанство и обезпечаване на продоволствената сигурност на Европейски Съюз. Важно е да се посети страна като България, която е усетила негативното влияние на пандемията и войната. Това съобщи Януш Войчеховски, еврокомисар по земеделие.

България е доста мощно наранена от войната в Украйна, само че нейните земеделци са получили 452 млн. евро държавна помощ, добави Войчеховски.

България има няколко оферти към Европейската комисия в поддръжка на земеделците както от страната ни, по този начин и от Европейски Съюз, сподели министърът на земеделието и храните Георги Тахов.

„ На първо място е належащо да свалим административната тежест от нашите аграрни стопани за предвидимост на приемане на подпомагането към тях. На второ място предлагаме да се удължи с една година срокът за реализация на плановете по Програмата за развиване на селските региони 2014-2020 година, като краят на реализация на плановете да завърши през 2026 година Необходимо е и да се намерения за увеличение на праговете на така наречен Украинска помощ, тъй като в България и някои други страни в Европа тя се пресмята на хектар повърхност и на глава животно. Така се получава, че огромните фермери доближиха тези прагове още през 2022 година И това ги лишава от опцията да се възползват от опцията за директните ни заплащания “, изясни още Георги Тахов.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР