Може би не за всички е известен фактът, че все

...
Може би не за всички е известен фактът, че все
Коментари Харесай

Microsoft затваря последната вратичка за безплатен ъпгрейд към Windows 10



Може би не за всички е прочут фактът, че към момента има безвъзмезден вид да обновите опреационната си система до Windows 10. Тази самобитна малка врата е изцяло легална и известна на Microsoft, а в този момент компанията публично съобщи, че ще я затвори в края на тази година.

Microsoft даде опция на потребителите на Windows 7 и 8.1 да преминат гратис към версия 10 - опцията беше дейна цяла година след формалната премиера на Windows 10. След приключването на този промоционален интервал обаче остана още една алтернатива - за всички, които употребяват помощните технологии в операционната система (assistive technology) - нормално това са хора с друга степен на неработоспособност или други здравословни проблеми.

Според формалната страница по поддръжка на Microsoft, тази опция ще работи до 31-и декември 2017-а. След това искащите да употребяват последната версия на Windows ще би трябвало да платят за цялостен лиценз.

Може би си мислите, че потребителите, които не употребяват към този момент упоменатите " помощни технологии ", не могат да употребяват малката врата. Microsoft обаче са много великодушни - " Ние не ограничаваме потребителите по отношение на характерната помощна технология, която употребяват. Всеки, който употребява такава, може просто да отиде на страницата и да смъкна обновяване до Windows 10 ", написа компанията.

Всичко това съставлява морална алтернатива - нормално хората, които имат потребност от тези помощни технологии, са в неравностойно състояние. От друга страна, всеки употребявал най-малко един път Windows Narrator, с цел да продиктува вместо напише нещо, на процедура е употребявал помощна технология. Циниците виждат оставянето на тази малка врата от Microsoft като изцяло съзнателна постъпка - даже в този миг Windows 10 има едвам 30% пазарен дял, а по-старите системи като 7 да вземем за пример (49%), държат стабилен % от потребителските машини. Microsoft се надяват повече консуматори да преминат към новата опреационна система, като дъжат отворена тази малка врата. Това не е единственият способ, който компанията употребява - има и много по-негативни. Новите чипове на AMD Ryzen да вземем за пример няма да получат драйвери за Windows 7.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР