Могат ли парите да купят щастие? Този въпрос озадачава мислители

...
Могат ли парите да купят щастие? Този въпрос озадачава мислители
Коментари Харесай

Купуват ли парите щастие?

Могат ли парите да купят благополучие? Този въпрос озадачава мислители и учени от десетилетия, като и до през днешния ден те не могат да дадат съответен отговор. Това, което разбираме от множеството изследвания по тематиката е, че връзката сред приходите и щастието е комплицирана.

Както здравият разсъдък, по този начин и проучванията ни споделят, че когато изпитвате финансови усложнения, правенето на повече пари води до огромно повишение на щастието. Безспорно е, че безкрайният стрес, породен от бедността, провокира злощастие (а също по този начин обърква вашата функционална интелигентност). Но в случай че се чувствате удобно (според предходни проучвания този предел на „ комфорт “ в Съединени американски щати е 75 хиляди $ годишно) наподобява, че повече пари оказват помощ единствено на някои хора и единствено в някои сфери на щастието.

Какво значи всичко това за средностатистическият бизнесмен, който желае да извлече допустимо най-вече наслада от всеки мъчно извоюван $? Въпреки че науката за това дали печеленето на повече ще ви направи по-щастливи може да e в непрекъснато придвижване, нови проучвания оферират елементарни насоки за това по какъв начин най-добре да харчите парите, които имате, с цел да увеличите оптимално благосъстоянието си.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР