Законът за затваряне на газовото находище в нидерландския град Гронинген,

...
Законът за затваряне на газовото находище в нидерландския град Гронинген,
Коментари Харесай

Днес окончателно спира работа най-голямото газово находище в Европа

Законът за затваряне на газовото находище в нидерландския град Гронинген, което е най-голямото в Европа, влиза в действие на 19 април, се споделя в изказване на държавното управление от през вчерашния ден.

" Законът за затваряне на находището в Гронинген ще влезе в действие на 19 април 2024 година Кралят подписа закона в сряда, 17 април, а през днешния ден той беше оповестен в държавния вестник. Това най-сетне бележи края на производството на газ там ", заяви нидерландското държавно управление.

Нидерландия разгласи прекъсването на добива на газ в най-голямото находище в Европа в Гронинген от 1 октомври 2023 година. В същото време беше решено още една година - до 1 октомври 2024 година - газовите кладенци да останат отворени при положение на доста студена зима.
 Нидерландия закрива най-голямото газово находище в Европа
Най-голямото газово находище в Европа остава в историята

Заради систематични трусове

Държавният секретар по минното дело Ханс Фейлбриф, който инициира законопроекта за окончателното закриване на находището, означи невъзможността за по-нататъшно потребление на газовото находище, защото предизвика трусове и вреди на сигурността на жителите на Гронинген.

Гигантското газово находище в Гронинген в Северна Нидерландия е намерено през 1959 година и стартира разработка през 1963 година. Първоначалните използваемите газови ресурси на находището бяха 2,9 трилиона кубични метра.

В продължение на доста години полето беше главният източник на доставки на газ за Северозападна Европа, само че заради многочислените трусове в провинцията през 90-те години на предишния век холандските управляващи взеха решение последователно да лимитират производството от находището.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР