Почина още една талантлива и успешна българка! Напусна ни известната

...
Почина още една талантлива и успешна българка! Напусна ни известната
Коментари Харесай

Почина още една талантлива и успешна българка!

Почина още една надарена и сполучлива българка! Напусна ни известната оперна певица Соня Немирова. Тя е брачна половинка на известния оперен режисьор Евгени Немиров и майка на най-успешната жена оперен режисьор в света Вера Немирова.  Поклонението ще се състои на 19 август от 11,00 часа в църквата „ Света София “.

Соня Немирова е измежду водещите имена на българския оперен спектакъл. Тя дебютира на сцената на Варненската опера на 15 март 1970 година в ролята на графиня Марица от оперетата „ Графиня Марица “ от Имре Калман. Там се среща и с бъдещия си брачен партньор – оперния режисьор Евгени Немиров, наследник на писателя Добри Немиров.

След гибелта на Евгени Немиров на 7 октомври 1981 година Соня Немирова е ангажирана през 1982 година в Операта на Рощок и дружно с щерка си Вера Немирова отпътуват за Германия. След 1989 година Соня Немирова преподава пеене в Берлинската консерватория.

През последните години Соня Немирова работи в поддръжка на креативните планове на щерка си и е драматург на доста от тях – оперната режисьорка Вера Немирова, която от 1998 година стартира независима режисьорска активност с постановки в Германия, Австрия, Швейцария, Латвия, Румъния и България.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР