Основната част от разследването ще се води в Румъния. Там

...
Основната част от разследването ще се води в Румъния. Там
Коментари Харесай

Спасителна акция и разследване на морската катастрофа в Румъния

Основната част от следствието ще се води в Румъния. Там към този момент са разпитани оживелите моряци. От тях единствено един е в болница. Продължава издирването на тримата сирийци, които са в неопределеност след корабокрушението.

Общо 3 плавателни съда вземат участие в издирвателната интервенция - един на Румънската организация за избавяне по море и два на Гранична полиция. По въздух са подкрепени от хеликоптер на Румънските военновъздушни сили. Търговският транспортен съд " Мохамад Зет " е плавал под танзанийски байрак. На борда му е имало 11 души - 9 сирийци и двама египтяни. Все още не е ясно какво тъкмо се случило. Моряците не са имали време даже да изпратят SOS сигнал. Палубата е почнала да се цялостни с вода и безусловно за 3 минути плавателният съд е потопен.

" Трябва да е конфликт с различен транспортен съд, който е бил в региона, търговски транспортен съд, заплаща под флага на Белиз. Корабът може да потъне доста бързо, в случай че е ударен в тъкмо избран уязвим бранш. Като се има поради, че плавателният съд е доста остарял, евентуално няма двойно дъно и двойни бордове ", сподели Адриан Михалчиою - водач на Свободния синдикат на навигаторите.

Инцидентът става през вчерашния ден на разсъмване. Румънските управляващи неотложно изпращат помощ, алармират и намиращите са наоколо кораби.

Според румънските управляващи първо до потъналия транспортен съд стига комерсиалният кораб " Артемис ", който съумява да избави 8 от 11-те члена на екипажа и ги откарва до пристанището в Констанца.

" Само един човек е превозен до общинската болница в Констанца, всички 8 избавени моряци са в схващане и сътрудничат на следствието ", изясни Мария Стойка - представител на Инпескторат по изключителни обстановки - Добруджа.

" Мохамад Зет " напуща Истанбул на 12 май и е трябвало да дойде през вчерашния ден на румънското пристанище Сулина.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР