Новият ръководител на най-големия полски енергиен концерн Orlen, Ирениуш Фонфара,

...
Новият ръководител на най-големия полски енергиен концерн Orlen, Ирениуш Фонфара,
Коментари Харесай

Сменят шефа на най-големия полски енергиен концерн, предишния е разследван за неправомерно сливане за $1 милиард

Новият началник на най-големия полски енергиен тръст Orlen, Ирениуш Фонфара, стартира да извършва отговорностите си от през днешния ден, заяви телевизия Polsat.

По информация на полската медия, Фонфара е назначен на този пост с решение на Надзорния съвет на концерна, вместо Даниел Обайтек, който подаде оставка.

В официално съобщение от Надзорния съвет на Orlen, Фонфара е разказан като " специалист задълбочено познаващ енергийния бранш и провокациите, свързани с трансформацията в енергетиката ". Той работи в концерна от 2010 година, като до в този момент е управлявал поделението на компанията в Литва.
 Полският тръст Orlen придобива крупна верига бензиностанции в Австрия
Най-големият полски енергиен тръст придобива крупна верига бензиностанции в Австрия

Оператор на бензиностанциите е Doppler Energie

А към този момент някогашният началник на Orlen, Даниел Обайтек оглави концерна през февруари 2018 година. След идването на власт на държавното управление на Доналд Туск, той разгласи желанието си да напусне управителния пост.

През февруари тази година прокуратурата на град Плоцк, където се намира централата на Orlen, стартира следствие на събитията към сливането на енергийните концерни Orlen и Lotus, което беше инициирано от Обайтек. Според информацията от следствието, това обединение би могло да аргументи на концерна Orlen загуба от 4 милиарда злоти (около 1 милиарда долара).
 Европейска комисия позволи на PKN Orlen да придобие Lotos Group
Сделка е напът да сътвори международен енергиен колос от Източна Европа

Новата група ще ръководи повече от 3000 бензиностанции
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР