Витамин D може да бъде изненадващо оръжие срещу рака, показват

...
Витамин D може да бъде изненадващо оръжие срещу рака, показват
Коментари Харесай

Имунитетът срещу рак получава тласък от едно обичайно хранително вещество, установява проучване: „Интригите и оптимизма“

Витамин D може да бъде изненадващо оръжие против рака, демонстрират нови проучвания.

Изследване на мишки, оповестено в списание Science предходната седмица, откри, че яденето на диета, богата на витамин D, трансформира микробиома на червата по метод, който ускорява.

Микроелементът покачва равнищата на бактерията Bacteroides fragilis, за който е потвърдено, че усъвършенства имунния отговор на рака.

Мишките, които са получавали витамин D, са посочили усъвършенстван отговор и по-голям имунитет към развиването на нов израстък, съгласно откриватели от Francis Crick Institute в Лондон, Националния онкологичен институт (NCI) на Националните здравни институти на Съединени американски щати (NIH) и Олборгския университет в Дания.

„ Това, което показахме тук, пристигна като изненада – витамин D може да контролира чревния микробиом в интерес на a, който дава на мишките по-добър имунитет против рак “, сподели основният създател на проучването Caetano Reis e Sousa, началник на лабораторията...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР