Моето име също беше замесено в казуса Да запазим Корал“,

...
Моето име също беше замесено в казуса Да запазим Корал“,
Коментари Харесай

Никола Минчев за „Коралгейт“: Компетентните органи трябва да разследват

„ Моето име също беше забъркано в проблема „ Да запазим Корал “, само че то изскача по данните на един от документите. Аз не съм взел участие в подписването на Кирил Петков. За Лена Бориславова също не мога да кажа. Има способени органи, които би трябвало да проверяват и открият дали има нарушавания. Важно е дали този проблем ще загуби своето внимание след изборите – в случай че това стане, ще се окаже, че е било просто един медиен фойерверк. Когато такива проблеми се вадят тъкмо преди избори, наподобява, че са интензивно мероприятие. “ Това съобщи пред Българска национална телевизия Никола Минчев от ПП-ДБ.

Той разяснява и краткотрайната комисия в Народното събрание, обвързвана с активността на Нотаруиса.

„ Тези, които би трябвало да проверяват Нотаруиса, се оказва, че са тежко забъркани. Липсата на институционална интензивност от страна на прокуратурата по такива проблеми, демонстрира, че има проблем в независимостта й. Не бих споделил, че в границите на комисията за Нотариуса сме разплели някакъв възел, въпреки всичко направихме всичко допустимо да съберем колкото е допустимо повече данни и за съответни магистрати, които са били свързани с Мартин Божанов, а и с Петьо Еврото “.

По думите му връщането на масата за договаряния с ГЕРБ след тези предварителни избори ще бъде мъчно, само че не и невероятно.

„ Връщането на масата за диалози става все по-трудно. След изброите отново ще сме сложени пред комплицирана политическа обстановка, в която намиране на политическо болшинство за сформиране на кабинет ще бъде доста значима, само че и доста комплицирана задача. Всички политически партии би трябвало да се фокусираме върху печеленето на доверие на гласоподавателите “, изясни още той.

Никола Минчев оглави листата на ПП-ДБ за Европейския парламент, по този начин той няма да може да взе участие в листите за Народно заседание.

„ Не вземам участие в листите за Народно заседание. Смятам, че по този начин е по-често за българския гласоподавател “, разяснява Никола Минчев.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР