Модернизацията на военните летища и най-вече на авиобазата Граф Игнатиево

...
Модернизацията на военните летища и най-вече на авиобазата Граф Игнатиево
Коментари Харесай

Как МО движи проект за 300 млн. лева? Директно възлагане. Авансово плащане. 6-8 месеца закъснение

Модернизацията на военните летища и най-много на авиобазата " Граф Игнатиево " е един от емблематичните планове на военното министерство, който разкрива доста от особеностите при реализирането на сходни огромни контракти, засягащи националната сигурност. Те се характеризират с това, че се организират на мрачно и по специфични правила, които не дават опция на данъкоплатците да имат ефикасен надзор върху изразходването на средствата им. Поръчките, които засягат националната сигурност, фактически от време на време изискват излизане от общоприетите правила, само че в МО последните години това държание стана процедура даже във връзка с покупко-продажби, които не са толкоз " секретни ".

Всички покупко-продажби могат да се считат за законни, защото законодателите са обезпечили задоволително законови малки врати, с цел да може управлението на МО да няма терзания. През последните повече от 15 години разнообразни проблеми от практиката на МО стигат до прокуратурата, като нормално се оказва, че въпреки да има подозрения, всичко е законно.

Особеностите на сходни планове към този момент като по предписание се обясняват при промяна на властта, като малко по-късно практиката продължава без смяна. За да бъде прекъсната, трябват законови промени, ограничаващи използването на специфичните правила и опция за цивилен надзор.

Проект за 300 млн. лв.

Модернизацията на авиобазата " Граф Игнатиево " и останалите военни летища се постанова поради закупуването на новите изтребители F-16 от Съединени американски щати и " Локхийд Мартин " за над 2 милиарда лв..
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР