Моделът използва ePMR технология от второ поколение с подобрени записващи

...
Моделът използва ePMR технология от второ поколение с подобрени записващи
Коментари Харесай

Western Digital подготвя за пазара 28TB твърд диск

Моделът употребява ePMR технология от второ потомство с усъвършенствани записващи глави

Твърди дискове с потенциал 28TB ще потеглят към центровете за данни
(снимка: Western Digital)

В оповестения по-рано тази седмица финансов доклад за тримесечието Western Digital разгласи, че скоро ще стартира да тества твърди дискове с потенциал от 28 терабайта (TB ), предопределени за потребление в центрове за обработка на данни.

Става въпрос за HDD, които употребяват енергоспестяващ вертикален магнитен запис (ePMR) и най-новата версия на “плочков ” магнитен запис (UltraSMR), с цел да обезпечат невиждан потенциал за предпазване.

„ Подготвяме се за началото на квалифициране на нашия 28TB UltraSMR диск. Този авангарден артикул се основава на триумфа на нашите ePMR и UltraSMR технологии и обезпечава продуктивността и надеждността, на които клиентите ни по света се доверяват ”, сподели основният изпълнителен шеф на Western Digital Дейвид Гьокелер на среща с анализатори и вложители.

Любопитна специфичност на 28TB корав диск на Western Digital е, че той е основан на ePMR технология от второ потомство с усъвършенствани записващи глави, които обезпечават по-висока компактност на запис и по-тънки пътечки, отбелязва Tom’s Hardware. Тъй като технологията UltraSMR усилва плътността на предпазване с 20%, спрямо обичайна технология за магнитен запис (CMR), компанията се нуждае от 24TB корав диск, с цел да сътвори 28TB UltraSMR устройство.

През последното тримесечие Western Digital стартира да доставя 26TB твърди дискове UltraSMR. Процесът на квалификационно тестване на тези устройства лиши доста време, защото фирмите, които участваха в тестването, трябваше да оценят държанието и продуктивността на новата технология. UltraSMR включва набор от хардуерни, фърмуерни и софтуерни нововъведения.

28-терабайтовите твърди дискове на Western Digital ще се конкурират с 32TB HDD на Seagate, основани на технологията Heated Magnetic Recording (HAMR). Продуктите на Seagate, които сега се правят оценка, се чака да излязат на пазара при започване на 2024 година и да предложат по-голям потенциал и продуктивност, изключително при интервенции за запис.
още по темата
Твърдите дискове на Western Digital обаче са по-познати на клиентите, които към този момент употребяват SMR и UltraSMR дискове, което евентуално дава на компанията конкурентно преимущество.

Тъй като остават най-малко 1,5 години преди стартирането на пазара на основаните на HAMR твърди дискове на Western Digital, компанията има намерение да употребява композиция от второ потомство ePMR и UltraSMR технологии, с цел да пусне артикули с по-голям потенциал в идните тримесечия.

„ Следващата стъпка от пътната карта ще бъде прекосяването от 20TB към 30+TB с пакет от ePMR, OptiNAND и UltraSMR технологии. Предстоят ни още няколко стъпки ”, сподели Дейвид Гекелер на срещата с вложители.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР