Мнозинството от швейцарците подкрепи законопроект, насочен към въвеждане на нови

...
Мнозинството от швейцарците подкрепи законопроект, насочен към въвеждане на нови
Коментари Харесай

Швейцария подкрепя нови мерки за климата заради топенето на ледници ѝ

Мнозинството от швейцарците поддържа законопроект , ориентиран към въвеждане на нови климатични ограничения , които би трябвало да доведат до ограничение на излъчванията на парникови газове . Това сочат първите прогнози от вота , който се организира през днешния ден в алпийската страна, оповестява „ BBC “.

Първите данни демонстрират, че 58% от гласоподавателите поддържат законопроекта, а точните резултати се чакат по-късно денем.

Референдумът бе извършен в резултат на акция, извършена от учени и еколози , за избавяне на емблематичните ледници на Швейцария , които се топят с тревожна скорост.

Първоначално бяха препоръчани още по-анбициозни ограничения , само че по-късно бе подсилен държавен проект, съгласно който Швейцария би трябвало да реализира нулеви излъчвания до 2050 година . Той включва и заделянето на повече от 3 милиарда швейцарски франка (3,357 милиарда долара), с цел да помогне на фирмите и притежателите на жилища да се откажат от изкопаемите горива .

Поддръжниците на проекта настояват, че Швейцария ще бъде тежко наранена от световното стопляне и към този момент вижда резултатите от повишението на температурите върху известните си ледници .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР