Мнозинството от жителите на седем европейски държави - Финландия, Франция,

...
Мнозинството от жителите на седем европейски държави - Финландия, Франция,
Коментари Харесай

Проучване: според повечето европейци Русия ще атакува Украйна

Мнозинството от жителите на седем европейски страни - Финландия, Франция, Германия, Италия, Полша, Румъния и Швеция - които съставляват към 2/3 от популацията на континента, считат, че Русия ще нападна Украйна през 2022 година

Това демонстрират резултатите от на Европейския съвет за въшна политика, извършено през януари тази година.

" Резултатите от проучването сочат четири съществени наблюдения: че войната в Европа към този момент не е немислима; че би трябвало да отвърнем на съветската агресия; че най-големите страхове на европейците, свързани с рецесията, варират в обособените страни; че европейските държавни управления би трябвало да се приготвят за непредвидени обстановки, с цел да облекчат тежестта върху елементарните жители ", споделят създателите Марк Ленард и Иван Кръстев.
Инвазия на Русия?
73 % от интервюираните в Полша считат, че евентуално ще има съветска инвазия през 2022 година На същото мнение са 64 % от румънците, 55 на 100 от шведите, 52 % от германците и 51 на 100 от французите и италианците.

44 на 100 от респондентите във Финландия допускат, че Русия ще нападне Украйна, 42 % са на противоположното мнение, а 14 на 100 не знаят.
https://www.clubz.bg/uploads/2022/02/Колко евентуална е инвазия на Русия.PNG " border= " 0 " alt= " " width= " 700 " height= " 426 " /> Колко евентуално е да има съветска инвазия в Украйна през тази година. Снимка ЕСВПКой би трябвало да отбрани Украйна?
Жителите на съвсем всички страни считат, че НАТО е най-способна да отбрани Украйна. Любопитното е, че Полша, една от най-големите американски съюзнички в Европа, слага преди всичко Европейски Съюз.

62 % от всички интервюирани дефинират Организацията на Северноатлантическия контракт като най-пригодна да се опълчи на съветска инвазия. Следват Европейски Съюз (60 процента), Съединени американски щати (54 на сто), Германия (49 процента), Франция (47 на сто) и Обединеното кралство (44 процента).

43 % от участниците в изследването считат, че личната им страна би трябвало да се намеси в поддръжка на Украйна, 37 на 100 са срещу и 20 не са сигурни.
https://www.clubz.bg/uploads/2022/02/Кой би трябвало да отбрани Украйна.PNG " border= " 0 " alt= " " width= " 875 " height= " 572 " /> Ако Русия нападна Украйна, кой би трябвало да се притече на помощ?
" Макар множеството европейци все да имат вяра, че НАТО пази Европа, " НАТО " към този момент не е просто друго име за " Съединени американски щати ", споделят създателите. " Европейците имат вяра повече на НАТО, че ще отбрани ползите им, в сравнение с Съединени американски щати ".

Европейците също не разчитат толкоз доста на поддръжката на Англия поради Брекзит, акцентират Ленард и Кръстев.
" Моята лична страна " да отбрани Украйна?
Жителите на Полша показват най-силна поддръжка за това личната им страна да се намеси в поддръжка на Украйна - 65 %. Те са най-вече симпатизанти на ръководещата партия " Право и правдивост ".

Следват жителите на Швеция и Франция (43 процента), Италия (41 на сто), Румъния (40 процента) и Германия (37 на сто).

54 от интервюираните във Финландия са срещу намесата на страната им.
https://www.clubz.bg/uploads/2022/02/Отделните страни като защитнички на Украйна.PNG " border= " 0 " alt= " " width= " 848 " height= " 566 " /> Ако Русия нападна Украйна, би трябвало ли моята страна да се намеси в поддръжка на Украйна?

Проучването също по този начин демонстрира, че европейците са подготвени да одобряват обилни, евентуално дълготрайни закани вследствие на отбраната на Украйна, в това число вероятното идване на огромен брой бежанци, по-високи енергийни разноски, хакерски атаки и опасността от съветски военни дейности.

Анкетираните от Полша, Румъния и Швеция са по-склонни да поемат риска от всички тези евентуални последствия. 53 % от интервюираните в Полша даже считат, че поддръжката на Украйна си коства, даже в случай че последват съветски военни дейности против личната им страна.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР