Множество шофьори и граждани са подавали сигнали в МВР за

...
Множество шофьори и граждани са подавали сигнали в МВР за
Коментари Харесай

Прокуратурата: От 800 до 1 000 евро на смяна са събирали на „Калотина”


Множество водачи и жители са подавали сигнали в Министерство на вътрешните работи за искане на такса „ почерпка” на граничен пункт „ Калотина”. Средно от 800 до 1 000 евро на промяна са събирали арестуваните. Това изясни Сийка Милева, представител на основния прокурор по отношение на акцията на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Калотина " в четвъртък. При нея бяха арестувани над 30 митнически чиновници и гранични служители на реда, както и началникът на пункта.

„ Всеки митнически контрольор заделял по 50 евро от желаните пари и ги предавал персонално на ръка на началника на митническия пункт. Останалата сума се разпределяла сред митническите инспектори и полицаи”, сподели Милева.

Производството е формирано през май 2019 година, изясни още Милева. Групата е работила от началото на 2019 година и имала строго построена пирамидална конструкция, отпред на която бил шефът на "Калотина " - Райчо Соколов.

„ Участниците са желали разнообразни парични средства от водачи на транспортни средства, най-вече от турски жители. Искали са пари и от български жители, които транспортирали хранителни артикули и влизали в България”, изясни Милева. Срещу това митничарите и граничарите не правили действителен физически надзор на товара.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР