Много е важно в какви условия българските граждани ще решат

...
Много е важно в какви условия българските граждани ще решат
Коментари Харесай

Радев: Как така зам.-омбудсманът реши да си подаде оставката?

Много е значимо в какви условия българските жители ще решат по какъв начин да продължат. Тесните условия за избор на длъжностен министър председател се стесниха още повече. Как по този начин внезапно през днешния ден госпожа Елена Чернева-Маркова реши да си подаде оставката?

Това попита президентът Румен Радев, откакто от ПП-ДБ му върнаха празна директория. 

" Учудих се на мълчанието на медиите - по какъв начин по този начин не питахте за аргументите ", акцентира Радев. 

" Тя бе единствена фигура, която директно или индиректно не е близка с никоя политическа партия. Нараства опцията да получите политически длъжностен кабинет, само че той няма да е във ваша изгода ", дебело акцентира Румен Радев.

Все отново той даде обещание, че ще направи всичко допустимо процесът по желание на длъжностен министър председател да не прерасне в конституционна рецесия.

По-рано през днешния ден стана ясно, че зам.-омбудсманът Елена Чернева-Маркова е подала оставка от поста си по персонални аргументи. Това се разбра от известие, което ръководителят на Народното събрание прочете при започване на днешното пленарно съвещание. Оставката ѝ не се гласоподава от Народното събрание, а се афишира от неговия ръководител.

Чернева трябваше да заеме позицията на омбудсман, откакто сегашният титуляр Диана Ковачева бе определена за арбитър в Европейския съд за правата на индивида (ЕСПЧ). Рокадата трябваше да се реализира през април, когато изтича мандатът на българския арбитър в Европейски съд по правата на човека Йонко Грозев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР