Младежите вече не се разделят със смартфона си и са

...
Младежите вече не се разделят със смартфона си и са
Коментари Харесай

„Номофобия” завладява младите европейци


Младежите към този момент не се разделят със смарт телефона си и са неспокойни в случай че батерията е паднала
(снимка: CC0 Public Domain)

Две я сно изразени трендове се обрисуваха измежду младите европейци през 2020 година Т ази възрастова група изцяло трансформира визията за подвижност в действителния свят в интерес на времето, прекарано пред екраните на смарт устройствата. Нараства процентът и на тези, за които добре зареденото устройство, с надеждна и задоволително издръжлива батерия, се трансформира в гаранция за успокоение и приоритет, който от време на време измества даже сътрудниците им, съгласно изследване на OnePoll по поръчка на компанията за смарт телефони OnePlus.

Анкетата изследва метода, по който локдаунът се е отразил на навиците на младежите (18-35 години) във връзка с потреблението на смарт телефоните. Според систематизираните данни, повече от 95% от интервюираните млади европейци към този момент оставят смарт телефоните си в същото помещение, в което спят. Всеки осми от 10 интервюирани избира устройството да му е в непосредствена непосредственост когато и да е на денонощието, като 77% от допитаните протягат ръка към смарт телефона си в границите на първите 15 минути от събуждането си.

Локдаунът и внезапното прекосяване към живот в онлайн среда дефинира и нова, доста по-важна роля за зарядните устройства във всекидневието на хората. Близо половината от участниците (43%) в проучването споделят, че повече от два пъти дневно. Впечатляващ е делът и на тези, които избират да включват телефона си на зарядно повече от 5 пъти дневно, с цел да са спокойни, че батерията ще издържи задоволително, даже това да е едно уморително и досадно занятие.

Шампиони в това отношение се оказват респондентите в страни като Англия, Дания и Испания, които споделят, че включват телефоните си на зарядно още преди батерията да е паднала на 50%. Средният % в този индикатор за Европа е 5,43%.

Тази наклонност насочва предизвикателство, на което софтуерните производители ще би трябвало да отговорят в много къс период. OnePlus, в частност, залага на технология за бързо зареждане Warp Charge 30T със особено кабелно зарядно, което обезпечава заредена батерия  до 60% за 30 минути.

Технологичните компании се надпреварват кой ще предложи най-кратко време за зареждане
(снимка: OnePlus)

С какво са подготвени да се разделят младите европейци, само че не и със смарт телефона си? Красноречиви и даже занимателни са резултатите от анкетата, които хвърлят светлина върху трайната връзка и даже откритата обич към мобилното устройство на младите европейци – 14% от британците избират, само че не и потреблението на смарт телефона си.

В същото време, близо 5% от интервюираните млади европейци декларират, че са подготвени да се откажат от колегата си, в сравнение с от смарт телефона, а в страна като Дания този % даже е 6%. Във Финландия 13% от младежите са по-склонни да задържат телефона си, в сравнение с автомобила си, а близо половината нидерландци (44%) с лека ръка биха се разделили с шоколада, само че не и с мобилното си устройство.
още по тематиката
Задава ли се вълна от номофобия в Европа? Понятието „ номофобия ” (от англ. no mobile phone phobia) навлезе преди няколко години в научните среди и безусловно опеделя терзанието от прекъсване на работата на устройството, най-често заради изтощена батерия. При британците този % е най-голям, като 32% дават отговор позитивно, че изпитват моменти на номофобия, както и близо една трета от испанците – 30%, които признават, че от ден на ден изпадат в непрекъснато терзание, че няма да им стигне батерията във значим миг.

Изследването демонстрира, че от време на време младежите сами се слагат в непредвидими и рискови обстановки, с цел да спестят батерия – 13% от интервюираните избират да не отговорят на някое известие, единствено и единствено, а 7% от тях са склонни безусловно нищо да не вършат на смарт телефона в даден миг, с цел да не останат без батерия.

Участниците в допитването споделят и някои решения за справяне с номофобията, като да вземем за пример да помолят някой различен да им услужи с телефон – това са 9% от интервюираните. Едва 6% от допитаните са на мнение, че биха се застраховали с използването на аварийна, платена телефонна услуга, с цел да могат да се свържат с някой, в случай че се наложи.

В тази нова действителност на мобилна промяна, топката остава в ръцете на софтуерните компании в конкуренцията кой ще предложи най-краткото решение за най-издръжливата батерия.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР