Младежи стартираха почистване на подлез в Смолян, чието състояние от

...
Младежи стартираха почистване на подлез в Смолян, чието състояние от
Коментари Харесай

За пример: Младежи преобразяват подлез в Смолян

Младежи стартираха разчистване на подлез в Смолян, чието положение от години възмущава жителите на кв. Райково в регионалния град. Целият подлез е посипан със следи от вандалски прояви, а миризмата кара хората да не влизат в него и да пресичат рисково през кръстовището над него. В региона е елитната Математическа гимназия, както и Художествената гимназия, само че учениците им не минават през подлеза.

Идеята на основателите е да изчистят оборудването и по-късно в него да се нарисуват с графити стойностни произведения, тъй че мястото да се трансформира в самобитна градска изложба, показваща творбите на даровитите смолянски младежи. " Инициативата ни е подкрепена от Община Смолян, Местната комисия за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни и се организира с поддръжката на BG Бъди деен, Lidl Bulgaria, и Фондация Работилница за цивилен самодейност. Новата визия сигурно ще допадне на всеки съгражданин и посетител на Смолян “, сподели Валентин Кехайов, ръководител на младежката неправителствена организация „ Млади откриватели за младежко развиване “, основател на преобразяването на подлеза.

Той прикани повече младежи да се включат като доброволци. „ Инициативата ни е под мотото „ Стрийт арт и плейсмейкинг против вандализма “ и цели да насочи вниманието на жителите към казуса с вандалските прояви и да покаже, че поддържането на градските пространства може да бъде осъществено по по-креативен метод. Желаем да се включим в креативен и изобретателни действия от неофициалното обучение, като синтез от разнообразни типове изкуство, което да спомогне за образуване на нови познания и умения и отговорно отношение към културата като цяло. Идеята и задачата ни е да разпространяваме ново модерно изкуство с графити в урбанистичната ни среда в Смолян. Целим да облагородим още 2 обществени пространства в града. Нашата упоритост е освен да реализираме стандартни намеси в съответната градска среда, само че с образователно-социални действия да ангажираме с това маргинализирани младежи от област Смолян “, сподели Кехайов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР