Минута и 50 секунди. За толкова време се спря бившия

...
Минута и 50 секунди. За толкова време се спря бившия
Коментари Харесай

Борисов заговори за дълговете на държавата след разпита в прокуратурата

Минута и 50 секунди. За толкоз време се спря някогашния министър председател Бойко Борисов пред публицистите след разпита си в прокуратурата през днешния ден, а отговорите бяха излъчени онлайн на страницата му във Фейсбук.

" Вие знаете, че след сходни разпити се подписва декларация за неразпространение на това, което се приказва, " отвърна бързо той на въпросите по отношение на следствието против него, Севдалина Арнаудова и Владислав Горанов за изнудване на Васил Божков, след което пренасочи вниманието към тематиката за държавния дълг:

" Благодаря, че сте дошили и да забележим дали тази вечер в новините ще има за новия половин милиард и единствено за 30 дни милиард и половина нови задължения с три пъти по-високи лихви, " сподели той. " Докато се тълпите тук, още половин милиард съобщи през днешния ден държавното управление. Миналата седмица половин милиард, по-миналата половин милиард и вие до момента в който се тълпите тук към този момент милиард и половина за по-малко от 30 дни. "

" В същото време меморандум за милиарди с неразбираеми компании, подписани в гранитна зала на Министерски съвет. Тези лихви ще минат половин милиард за година. В петък в гранитна зала се подписа милиардна договорка меморандум. А къде са службите? "

Действително през днешния ден Българска народна банка заяви за трета поредна емисия ДЦК в размер на 500 милиона лв., която е планувана за 4 април. Но в същото време министерството на финансите даде информация, че България е погасила общо 1 375 евро от държавния дълг през март, а от края на 2021 година до момента той е сведен със 748 милиона евро - от 15 962 до 15 214. 

Законът за държавния бюджет за 2022 година, който ще влезе в действие от първи април, планува предел за вдишване на нов дълг от държавното управление от 7,3 милиарда лв. до края на годината. 3 милиарда са планувани за погашение на остарели отговорности, а останалите за покриване на бюджетния недостиг. 

Председателят на ГЕРБ бе запитан за коментар и по тематиката за Георги Самуилов, притежателя на " Инса оил ". Вчера за персонален диалог с предприемача от интервала на служебния кабинет, в който Самуилов е споделил информация за напън от страна на Борисов и Пеевски. Твърдял е, че са го карали да прави избрани дейности и да им отчислява огромни суми:

" Господин Самуилов, в случай че знае нещо, да излезе да го каже. "


·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР