Министрите на здравеопазването и на финансите на страните от Г-20

...
Министрите на здравеопазването и на финансите на страните от Г-20
Коментари Харесай

Г-20 с амбициозна цел - ваксинация на 70% от световното население

Министрите на опазването на здравето и на финансите на страните от Г-20 си сложиха през днешния ден като цел 70% от международното население да бъде имунизирано против ковид доникъде на идната година, съобщи Ройтерс.

За задачата ще са нужни 20 милиарда $, съобщи в коридорите на срещата ръководещата директорка на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева.

" За да подпомогнем постигането на световната цел най-малко 40 % от популацията във всички страни до бъде имунизирано до края на тази година и 70 % доникъде на 2022 година, ще предприемем подпомагащи ограничения за повишение на доставките на ваксини и съществени медицински артикули и материали за разрастващите се страни и за унищожаване на съответните спънки в доставките и финансирането ", се споделя в официално съобщение на министрите от Г-20, представено от Ройтерс.

В текста написа още, че групата на най-големите стопански системи в света ще сътвори взаимна финансово-здравна работна група. Една от задачите й ще е да усъвършенства разговора и световното съдействие по въпроси, отнасящи се до готовността за предварителна защита и реакция на пандемии. Тя също по този начин ще насърчава обмена на опит и положителни практики, ще изготвя съглашения за съгласуваност сред финансовите и здравните министерства, ще предизвиква общи дейности, оценка и справяне с изключителни здравни обстановки и ще предизвиква ефикасното ръководство на ресурсите.

Лидерите на 20-те най-големи стопански системи в света ще се ангажират в поддръжка на напъните за редуциране до 100 дни на интервала, нужен за създаването на нови ваксини, медикаменти и проби, при положение на пандемия, съобщи Ройтерс, цитирайки проектодокумент за идната на следващия ден и вдругиден в Рим среща на върха на Г-20.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР