Министерството на здравеопазването продължава с уволненията на мениджъри на държавни

...
Министерството на здравеопазването продължава с уволненията на мениджъри на държавни
Коментари Харесай

МЗ отстранява и Стефан Константинов като директор на Онкологията

Министерството на опазването на здравето продължава с уволненията на мениджъри на държавни лечебни заведения с трети отхвърлен шеф за три седмици след Иван Поромански от " Пирогов " и проф. Генчо Начев от " Св. Екатерина ".

В понеделник стана ясно, че здравният министър в оставка Асена Сербезова е сменила шефа на Университетската профилирана болница за интензивно лекуване по онкология - доктор Стефан Константинов.

Бившият министър на опазването на здравето от първия кабинет на ГЕРБ (2010-2012) управляваше Онкологията от 2017 година насам. Новината за отстраняването му пристигна първо от профилирания уебсайт " Клиника ", без да бъде оповестена публична информация с претекстове от министерството.

Константинов удостоверява, че е отхвърлен, като той и сътрудниците му от управническия екип на болничното заведение са свикали конференция във вторник, с която ще отчетат резултатите от активността си. Той подлага на критика Министерството на здравеопазването, че " в 12 без пет се маха шеф, извадил от финансовата кал тежка болница ".

" Хич не си поплюват най-после. Разбирам ги, в този момент им е паднало, отиват си ", споделя той по адрес на Министерство на здравеопазването.

На 6 юли беше освободен и проф. Генчо Начев - шеф на кардиологичната болница " Св. Екатерина от 16 години - поради открити нарушавания в договорите за медицински произведения, липса на система за надзор и критерии за в допълнение стимулиране на чиновниците и други На негово място беше подложен проф. Николай Димитров.

Проф. Иван Поромански също беше отхвърлен поради подозрения за финансови нарушавания в края на юни 2022 година Поромански отхвърля обвиняванията на Министерството на здравеопазването. Новият изпълнителен шеф е Валентин Димитров.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР