Белгийското правителство ще заседава днес следобед и една от точките

...
Белгийското правителство ще заседава днес следобед и една от точките
Коментари Харесай

Белгийското правителство обмисля да признае държавата Палестина

Б елгийското държавно управление ще заседава през днешния ден следобяд и една от точките в дневния ред е въпросът за признаването на палестинска страна , оповестиха локални медии, като се позоваха на държавен представител.

Отбелязва се, че няколко партии от съдружното държавно управление упорстват за предприемането на тази стъпка. Цитирани са апели на вицепремиера Петра Де Сутер ( " Зелени " ), на ръководителя на партията " Християндемократи и фламандци " Сами Махди и на министъра Каролин Жьонез ( " Напред " ). Според коментар на Де Сутер към този момент в партията " Реформаторско придвижване " няма задоволително поддръжка за сходно решение.

През март белгийското държавно управление се разгласи за неотложно преустановяване на огъня в Газа и за съблюдаване на интернационалното право. Във Федералния парламент болшинството настоя за налагане на наказания против Израел. По-рано този месец няколко белгийски неправителствени организации внесоха тъжба до правосъдните управляващи с искане за преустановяване на продажбата на оръжия за Израел, изнасяни главно през пристанището в Антверпен.

* Вижте и това видео от архива ни: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР