Министерството на вътрешните работи (МВР) е започнало проверка във връзка

...
Министерството на вътрешните работи (МВР) е започнало проверка във връзка
Коментари Харесай

МВР проверява привърженици на Възраждане, които саботираха филм и нахлуха в бар в София

Министерството на вътрешните работи ( Министерство на вътрешните работи ) е почнало инспекция по отношение на дейностите на последователи на " Възраждане " , които в събота
от София Прайд Филм Фест и нахлуха в магазин за бира в София. Това заяви в сряда.

От пресцентъра на Столична дирекция на вътрешните работи са удостоверили пред медията, че по инспекцията работи 1-во РПУ и материалите ще бъдат изпратени на Софийската районна прокуратура. Взети са и пояснения от подателите на сигнала за вандализирания бар и са разпитани очевидци.

В първия случай, проверяван от Министерство на вътрешните работи, ставаше въпрос за прожекция на кино лентата " Близо ", който завоюва премията на журито в Кан през 2022 година Лентата споделя за две 13-годишни момчета с близко другарство, което е обект на хомофобски насмешки от страна на съучениците им. Според последователите на " Възраждане " обаче, които в събота блокираха прожекцията, филмът е " педофилски ".

В предишното лентата неведнъж е била показвана, само че в този момент е част от кино фестивала, съпътстващ шествието за ЛГБТ права " София Прайд ". Блокирането на прожекцията е следващата хомофобска акция през последните години.

Във втория случай, който се ревизира от Министерство на вътрешните работи, десетина мъже с тениски на " Възраждане " нахлуха в магазина за бира Cosmic Craft Beer в София. Мъжете са били предвождани от депутата Славчо Крумов от " Възраждане ", като са запушили входа на магазина и не са допускали да се влиза и излиза. Възможна причина за нахлуването е табела " Не обслужваме последователи на Възраждане ", залепена на витрината на заведението.

Овен това в понеделник сутринта магазинът осъмна с надраскани антисемитски знаци на витрината - надпис Jude (евреин на немски) и шестоъгълна звезда. Това са знаци, които нацисткият режим в Германия принуждава евреите да носят. Нацистка Германия е виновна за геноцида над почти шест милиона евреи, прочут като Холокост.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР