Министерството на външните работи започна проверка по случая с държания

...
Министерството на външните работи започна проверка по случая с държания
Коментари Харесай

МВнР проверява случая със задържания в Атина българин

Министерството на външните работи стартира инспекция по случая с държания в затвор от три месеца в Атина българин. Той е задържан поради подозрения в наркотрафик, а правосъдно дело още не е почнало.

Според брачната половинка му, месеци наред фамилията не е получило помощ от посолството ни в гръцката столица.

Андреана Стоянова се е обадила по телефона в посолството ни в Атина в края на ноември и е разказала за арестуването на брачна половинка й Йордан Стоянов.

" От консулската работа служителката е споделила " Добре ", помолила е да бъде показано в писмен тип, това не е последвало, не е направено ", сподели Димитър Арнаудов, шеф на Дирекция " Консулски връзки " в Министерство на външните работи.

Жената не отхвърля, че не е изпратила писмо.

" По предписание на министър Екатерина Захариева от през днешния ден е предоставена незабавна инспекция на случая. Казусът ще бъде доста подробно тестван и в случай че се окаже, че има нарушаване на служебните отговорности, т.е. в случай че не е оказано подпомагане на околните на задържания, ще последват и санкции ", добави Арнаудов.

Андреана е подготвена да одобри помощ от посолството ни в Атина, тъй като дело в Гърция не е почнало и никой не знае докога ще продължи следствието. Общо 400 българи сега се намират в пандизите и арестите на Гърция.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР