Жив ли е президентът на Иран? След инцидент с хеликоптера

...
Жив ли е президентът на Иран? След инцидент с хеликоптера
Коментари Харесай

Хеликоптер с президента на Иран падна, издирват оцелели

Жив ли е президентът на Иран? След случай с хеликоптера му през днешния ден държавната организация „ Тасним “ заяви доскоро, че се търсят оживели след „ случай с хеликоптера, пренасящ президента ".

Съобщението бе доказано от спасителите на Червения полумесец, които търсят оживели, написа и в. " Билд.

Първоначално нямаше непосредствени детайлности за това какво тъкмо се е случило с хеликоптера и кой тъкмо е бил на борда. Полуофициалните осведомителни организации предоставиха разнообразни пояснения за случилото се.

Едно нещо е несъмнено: Ебрахим Раиси (63 г.) преди този момент е пътувал до иранската провинция Източен Азербайджан и се е срещнал с президента на Азербайджан Илхам Алиев, с цел да открият тържествено язовир на река Арас.

След това Раиси се връща с няколко конвоя, два от които доближават наред до местоназначението си. Те оповестяват, че времето било мъгливо и са изгубили връзка с хеликоптера на президента.

Агенция „ Тасним “ прецизира: " Въпреки това някои от спътниците на президента в хеликоптера са съумели да се свържат с центъра. По тази причина има вяра за привършване на случая без жертви ".

Държавната телевизия заяви също, че случаят е станал покрай Джолфа, град на границата с Азербайджан, на към 600 км северозападно от иранската столица Техеран.

Иран има огромен брой хеликоптери, само че интернационалните наказания затрудняват набирането на аварийни елементи. Военновъздушният му флот също в огромна степен датира от времето преди Ислямската гражданска война през 1979 година, когато муллахите завземат властта и откриват твърдолинейна ислямска страна.

Раиси е считан за хардлайнер в системата на властта в Иран и преди този момент е бил министър на правораздаването. Смятан е за протеже на висшия водач на Иран, аятолах Али Хаменей (85), и съгласно спекулациите може да стане негов правоприемник.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР