Министерството на транспорта затяга контрола за безопасността при превозите на

...
Министерството на транспорта затяга контрола за безопасността при превозите на
Коментари Харесай

Транспортното министерство затяга контрола за безопасност при превозите на пътници

Министерството на превоза стяга контрола за сигурността при транспортите на пасажери след тежкия случай на автомагистрала " Тракия ". Пред Българска национална телевизия заместник-министърът на превоза Ангел Попов даде обещание, че всички рейсове ще бъдат задължени да имат колани. Той изясни, че е упорствал за това още преди няколко месеца, само че без резултат.

По данни на сдружението на превозвачите към 80% от рейсовете нямат фабрични колани и ще е доста мъчно да им бъдат сложени, а в автобусите, в които има защитни колани, те рядко се употребяват, тъй като никой не го управлява.

" Ние ще въведем такова обвързване, несъмнено ще има отпор, несъмнено ще има реакция, неприятна, само че колани би трябвало да има в рейса ", сподели зам.-министър Попов.

Оказва се, че единствено рейсовете, създадени след 2007 година, имат фабрични колани, а това са едвам 20% лицензираните рейсове. Марин Велев има транспортна компания от 1992 година. Според него превозвачите по-скоро биха възобновили рейсовете си, в сравнение с да преработват старите.

" Заводът производител не ги е поставил, а по какъв начин да ги постави частника, мъчно е да ги набави, мъчно е да се инсталират ", споделя притежателят на компания транспортьор Марин Велев и добавя: " Друг е въпросът, че даже при съществуването на колани, те не се употребяват. Казваме им вържете си коланите, " Мен колан не ме интересува ". Какво повече да каже водачът на този човек ".

Едно от предложенията на транспортното министерство е отговорността за коланите по време на пътуването да е на водачите. И в този момент законът планува санкция за превозвача от 50 лева за всеки пасажер без колан, само че наказания няма.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР