Министерството на правосъдието на САЩ планира да спре сделката, в

...
Министерството на правосъдието на САЩ планира да спре сделката, в
Коментари Харесай

Сделката на AT&T за придобиване на Time Warner пред провал

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати възнамерява да спре договорката, в която американската телекомуникационна компания AT&T ще придобие конгломерата Time Warner, защото тя ще докара до понижаване на конкуренцията на пазара и до спомагателни разноски за потребителите, предадоха международните организации, като се базират на известие на ведомството.

От документа следва, че министерството прави оценка договорката на 108 милиарда $. По-рано медиите оповестиха, че компанията AT&T ще придобие Time Warner за 85 милиарда $. Както акцентират представителите на ведомството, сливането, което ще бъде едно от най-големите в историята на Съединени американски щати, значително ще понижи конкуренцията, това ще докара до по-високи цени за милиони американци и ще има по-малко новаторски решения.

В заявката се прецизира, че искът въз основа на антимонополното законодателство е подаден във федералния съд на окръг Колумбия. В него се акцентира, че компанията, която ще се образува след сливането на съответните структури, може да принуди съперниците си да заплащат стотици милиони долари повече годишно за транслация на наличие на телевизионните канали на Time Warner. Освен това новата конструкция може да докара до закъснение на използването на нововъведения в бранша.

От AT&T показаха, че не виждат причина за възбрана на договорката и са уверени, че съдът ще отхвърли претенциите на ведомството.

Time Warner е един от най-големите медийни и развлекателни конгломерати в света. Той включва малките екрани Си Ен Ен, Ти Ен Ти, Ти Би Ес, Ейч Би Оу, а също кино- и телевизионни студия. AT&T е една от най-големите американски телекомуникационни компании и е измежду водещите мрежови оператори и интернет снабдители в Съединени американски щати.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР