Министерството на енергетиката и Комисията за енергийно и водно регулиране

...
Министерството на енергетиката и Комисията за енергийно и водно регулиране
Коментари Харесай

Проверки в "Топлофикация Перник" заради пробива в дигата на шламохранилището

Министерството на енергетиката и Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) стартират инспекция в „ Топлофикация Перник “. Тя е във връзка със скъсаната стена на шламохранилището на ТЕЦ-а, при който жителите на града останаха без топлоподаване.
Перничани без топла вода: Плащаме фантастични сметки, а проблеми има непрекъснато Водната сага в миньорския град сякаш няма край
Ще бъде тествано техническото положение и употребата на парогенератор №3 и спомагателните уреди към него, както и газовото стопанство на сдружението. Резултатите от инспекцията би трябвало да са подготвени до 15 май.

От КЕВР пък ще ревизират дали се съблюдават издадените лицензи за произвеждане на топлинна и електрическа сила и за транспорт на топлинна сила. Резултатите би трябвало да станат ясни до края на май.
Изп. шеф на Топлоелектрическа централа „ Република “: Шламохранилището е на края на експлоатационния си живот Институциите не издават позволение за градежа на новото хранилище, сподели Любомир Спасов
Преди няколко дни се скъса стена на шламохранилището, където се съхраняват отпадните води от производството. Впоследствие бе решено „ Топлофикация Перник “ да работи на газ.

Проверката на институциите цели зародилият проблем да бъде отхвърлен в най-кратки периоди, тъй че топлоподаването в Перник да се възвърне.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР