Министерство на промишлеността, търговията и туризма на Испания обяви, че

...
Министерство на промишлеността, търговията и туризма на Испания обяви, че
Коментари Харесай

Мадрид отрича испански компании да търгуват с Русия

Министерство на индустрията, търговията и туризма на Испания разгласи, че испанските компании съблюдават прецизно интернационалните наказания, наложени на Русия след началото на войната в Украйна и не работят на съветския пазар. Изявлението бе направено от министър Рейс Марото в отговор на обвинявания от страна на президента на Украйна Володимир Зеленски, че три от огромните испански компании не престават да работят в Русия.

В послание към испанския парламент президентът Зеленски уточни кои са трите компании (Porcelanosa, Maxam, Sercobe), които по думите му към момента търгуват на съветския пазар и ги помоли да се откажат от бизнеса си в страна, предизвикала толкоз доста гибел и страдалчество в родината му.

Последва незабавна реакция от страна на комерсиалното министерство, което разясни, че при срещата с шефовете на фирмите е станало ясно, че те осъждат войната в Украйна и „ не поддържат никакъв тип активност на съветския пазар “.

От компаниите също опровергаха думите на Зеленски с аргумента, че той е „ популярен водач, подложен на мощен стрес “, който явно му е попречил да ревизира информацията, преди да я оповести обществено.

Те даже са се срещнали с украинския дипломат в Мадрид, с цел да го уверят, че макар вредите, нанесени на тяхната известност от изявлението на Зеленски, схващат тежката обстановка в която се намира президентът и го поддържат, както и целия украински народ, който се бори за страната си.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР