Министърът на здравеопазването проф. д-р Христо Хинков е освободил от

...
Министърът на здравеопазването проф. д-р Христо Хинков е освободил от
Коментари Харесай

Здравният министър уволни директорката на РЗИ-Стара Загора

Министърът на опазването на здравето проф. доктор Христо Хинков е освободил от служба директорката на Регионалната здравна ревизия (РЗИ) в Стара Загора доктор Ваня Карабойдева. Това удостоверява самата тя пред Българска телеграфна агенция.

Причините за нейното избавление все още не са известни. Карабойдева изяснява, че в понеделник заран е отишла на работа след летен отпуск, когато ѝ е била връчена заповедта за преустановяване на трудовите връзки.

" Няма претекстове в заповедта. Нямам никакви догатки за аргументите, защото досега не съм имала никакви забележки по отношение на работата ми като шеф на РЗИ, по отношение на активността на инспекцията ", споделя тя.

Ръководният пост в този момент ще заеме нейният заместител - доктор Недялка Кабаджова. В биографичната информация за нея се споделя, че работи в системата на РЗИ от 2021 година. Завършила е медицина в Тракийски университет – Стара Загора и има добита компетентност „ Спешна медицина “ от 2018г. и професионална подготовка “ Здравен мениджмънт “.

Заповедта за директорката промяна е издадена на 28 август, като все още няма коментар от Министерството на здравеопазването по този въпрос.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР