Министърът на вътрешните работи на Сърбия Александър Вулин заяви, че

...
Министърът на вътрешните работи на Сърбия Александър Вулин заяви, че
Коментари Харесай

Вулин: Знам кой е наредил подслушването на президента Александър Вучич

Министърът на вътрешните работи на Сърбия Александър Вулин съобщи, че е известно името на лицето, наредило да бъде.
Знае се и името на индивида, който е създал системата за подслушване на Александър Вучич, сподели Александър Вулин пред вестник „ Политика “, като акцентира, че е известно на кого са носени отчетите и кой ги е поръчал.
Данните са предоставени на прокуратурата и се чака тя да квалифицира действието. Името на поръчителя ще бъде оповестено обществено, когато прокуратурата внесе обвинителния акт.
На въпрос кой е толкоз самоуверен да подслушва президента, Вулин отговори, че не е сигурен, че става въпрос за храброст, само че.
Министърът акцентира, че когато има конфликт с мафията и с великите сили в политически смисъл, постоянно би трябвало да очаквате, че отговорът им ще бъде сложен, а може да бъде и съдбовен.
„ Ако Кавачкият клан разполага със стотици милиони евро, за какво смятате, че няма да похарчат един милион в отбрана на тези пари, с цел да ликвидира този, който управлява битката против мафията? “,- попита Вулин.
Той уточни, че Радойе Цвикер, водачът на Кавачкия клан, който се укрива, и че големите пари, които има, в този момент служат единствено за възмездие.
„ Ако убиете Вучич, ще предизвикате фундаментална политическа неустойчивост в Сърбия и опция за политически спорове ", уточни Вулин, като акцентира, че това значи политическа неустойчивост на Балканите.
Спорен министъра, Вучич е доста сложен човек за съдействие, що се отнася до персоналната му сигурност и че непрекъснато споделя, че желае да приказва с хората и че няма да го отделят от тях.
По време на откриването на паметника на Стефан Неманя е имало оперативна информация, че може да се случи нещо и е препоръчано на Вучич събитието да бъде отсрочено, само че той изрично е отказал.
" Той е подобен, не го интересува прекомерно доста, привикнал е да получава удари и се грижи доста повече за фамилията си - татко, брат, наследник. А те знаят къде най-вече ще заболи ”, сподели Вулин.
Той акцентира, че дейностите не са подхванати поради Вучич, а поради политиката на непоклатимост в Сърбия, на която той е притежател.
През март тази година стана известно, че фамилията на сръбския президент Александър Вучич е било подслушвано нелегално 1572 пъти, напомня БГНЕС.
Премиерът дефинира противозаконното подслушване на президента като опит за държавен прелом. Според нея, в това са забъркани чиновници на ръководещата партия и висши чиновници от Министерството на вътрешните работи.
Политическо списание НИН разгласява публични бележки от разпити и данни от свои източници, съгласно които каквото и да било подслушване на президента на Сърбия не може да премине без знанието на Агенцията за сигурност и разузнаване (BIA), отпред с Братислав Гашич - човек от най-близкия кръг на Александър Вучич.
Адвокат Сеад Спахович, чийто офис съставлява Даяна Хркаловия, някогашен държавен секретар в сръбското министерство на вътрешните работи в предходното сръбско държавно управление, съобщи, че подслушването на Вучич е акция на държавното управление.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР