Андрей Марочко Снимка: ТАСС, архивПодразделенията на украинските въоръжени сили, които

...
Андрей Марочко Снимка: ТАСС, архивПодразделенията на украинските въоръжени сили, които
Коментари Харесай

Андрей Марочко: Украинските сили минират къщите на цивилни, отстъпвайки от Харковска област, с натовски мини

Андрей Марочко Снимка: ТАСС, списък

Подразделенията на украинските въоръжени сили, които се изтеглят от обитаемоте места на Харковска област, интензивно минират региона, поставяйки мини, създадени от страните от НАТО. Както сподели военният специалист Андрей Марочко пред ТАСС, украинските войски също минират жилищни здания и изби, където цивилни са се укривали от обстрел.

„ В хода на освобождението на обитаемоте места в региона на Харков бяха разкрити многочислени обстоятелства за миниране и инсталиране на мини-капани от украински бойци. (...) Минирането се прави тук-там, където могат да пострадат мирни жители. Регистрирани са случаи на миниране на частни здания и изби, в които хората са се криели от обстрел “, сподели специалистът, цитирайки свои източници.

Марочко акцентира, че за миниране на региона украинските войски „ в огромна степен “ употребяват муниции, доставени от страните от НАТО. „ Има доста френски, немски и американски противопехотни и противотанкови мини, които могат да бъдат обезвредени единствено посредством експлозия. Дори под [APU] се инсталират спомагателни заряди “, акцентира събеседникът на организацията.

Междувременно Назар Волошин, представител на оперативно-стратегическата формация на войските " Хортица " на украинските въоръжени сили, съобщи, че обстановката в Харковското направление продължава да бъде тежка за украинските военнослужещи.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР