Главният експерт в Областна администрация - Варна Милен Илиев алармира

...
Главният експерт в Областна администрация - Варна Милен Илиев алармира
Коментари Харесай

Варненски експерт: Необходими са спешни мерки за язовир Елешница

Главният специалист в Областна администрация - Варна Милен Илиев сигнализира проблемите на язовирите. 

" Язовирите си остават едни евентуални рискови обекти, защото даже и изсъхнал язовир при прииждането на една висока вълна, в доста от случаите съдбовен е краят за язовирните стени ", разяснява той пред Българска национална телевизия.

" Трябва да се вземат незабавни ограничения за язовир Елешница, тъй като при едни значителни превалявания ще продължи това опустошение на оборудването, което от своя страна води до заплаха ".

От 9 години са направени наставления за язовир Елешница. Какво се прави по отношение на тях?

" Язовир Елешница... За огромна част от варненци, те са осведомени, че при едни значителни превалявания през 2015 година язовирът организира 105 кубически метра вода през преливника, което от своя страна компрометира дънната плоча на преливника и надлежно и сега оборудването е в много сериозно положение ".

Милен Илиев добави, че към момента строително-монтажни действия не са почнали. Той уточни, че със заповед от 10 април 2024 година е назначена годишна инспекция на техническото положение на язовирните стени и оборудванията към тях. До момента са направени такива в няколко региона на територията на област Варна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР