Министърът на вътрешните работи на Германия Нанси Фезер заплаши да

...
Министърът на вътрешните работи на Германия Нанси Фезер заплаши да
Коментари Харесай

Германия обмисля да спре визите за руски спортисти

Министърът на вътрешните работи на Германия Нанси Фезер заплаши да блокира съветските спортисти да влизат в страната, в случай че им бъде разрешено да вземат участие в надпревари.

Международният олимпийски комитет връщане на състезатели от Русия и Беларус, в случай че те не поддържат войната в Украйна и нямат контракти с армията или силите за сигурност. Фезер счита, че решението на МОК не е вярно и съобщи, че има метод спортистите от двете страни да бъдат спрени.

" Държавите, които са домакини на огромни спортни събития, не са безсилни. Те могат да управляват дали руснаците ще вземат участие като им издават визи. Ако одобряваме интернационалните надпревари в Германия, можем да действаме надлежно на това. Ние постоянно действаме с ясна позиция ", сподели Фезер.

 МОК предложи стартиране на съветски спортисти, само че ще мисли за Париж 2024 (обновена) МОК предложи стартиране на съветски спортисти, само че ще мисли за Париж 2024 (обновена)

Германия към този момент анулира едно огромно съревнование в отговор на стартирането на съветските и беларуските спортисти. Местната федерация по фехтовка анулира надпреварата от Световната купа, което трябваше да се организира в Табербишофсхайм, откакто интернационалната федерация по фехтовка (FIE) гласоподава връщането на спортисти от Русия и Беларус.

След рекомендацията на МОК, интернационалните федерации по тенис на маса, таекуондо и битка взеха същото решение. Леката атлетика, конния спорт и спортното катерене резервираха възбраната за руснаци, а се чака същото да се случи и в плувните спортове.

Германия ще одобри няколко огромни надпревари, в това число международното състезание по кану-каяк и по пукотевица с лък. Фезер счита, че стартирането на спортисти от Русия е " пестник в лицето на украинските спортисти ".

" Да предлагаме на сцена за пропагандата на войнолюбеца Путин значи да предадем полезностите на спорта ", сподели Фезер.

Президентът на МОК Томас Бах държавните управления на европейските страни и няколко пъти политиката да не се смесва със спорта.

Германският олимпийски комитет, където Бах беше президент преди да заеме тази позиция в МОК, съобщи, че желае възбраната за Русия и Беларус да остане. Организацията обаче не поддържа протест на олимпийските игри в Париж, в случай че състезатели от двете страни въпреки всичко бъдат позволени до присъединяване.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР