Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов поиска оставките на директора

...
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов поиска оставките на директора
Коментари Харесай

Сменят шефовете на МВР – Пловдив и РУ Стамболийски

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов изиска оставките на шефа на Областна дирекция на МВР-Пловдив старши комисар Васил Костадинов и на началника на районно управление (на МВР) – Стамболийски основен контрольор Ангел Керпиев.

Поводът е създалото се напрежение по отношение на дейностите на полицията след осъществено ликвидиране на 24-годишния Димитър Малинов в Цалапица, както и пропуски в работата до момента.

Припомняме, че обвиненият палач Рангел Бизюрев /30/ се търси задочно, защото полицията проспа сигнала на околните за изчезналия юноша и стартира търсене 4 дни по-късно, когато Бизюрев към този момент е напуснал България през летище София.

Разпоредена е инспекция в регионалната дирекция, която да обясни в елементи подхванатите от чиновниците дейности.

Васил Костадинов не разяснява поисканата от министъра оставка, само че конфликтна обстановка имаше и при скалдалните „ голи “ обиски на клиенти в дискотека „ Бушидо “ в Пловдив на 6 май т.г. по време на последния длъжностен кабинет на Румен Радев.

Тогава обаче до оставка не се стигна, само че притежателите на „ Бушидо “ подадоха сигнал в Прокуратурата и е формирано произвеждане.

Преди това дисциплинарна инспекция по случая извърши Министерство на вътрешните работи.

В отчета бяха открити нарушавания на 6-ма чиновници на ОДМВР – Пловдив, 4-ма от които са на управителни длъжности.

Васил Костадинов бе назначен на поста през октомври 2022 година със заповед на служебния министър на Министерство на вътрешните работи Иван Демерджиев. Преди това той бе заместник-директор на Областната дирекция, а още  по преди  шеф на 6-то районно управление (на МВР) в Пловдив. 

Срещу Ангел Керпиев, шеф на РУ-Стамболийски, са подавани няколко сигнали от кмета на Стамболийски Георги Мараджиев, по които се води следствие.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР