Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич заяви по

...
Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич заяви по
Коментари Харесай

Сръбският външен министър: Бих искал на държавите, които признаха Косово, да им се случи същото като на нас“

Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич съобщи по публичната телевизия РТС, че опитът за разединение на Каталуня от Испания и реакцията на Европейския съюз и Съединените щати демонстрират, че в наше време интернационалното състояние е по-важно от интернационалното право.

" Кратък е пътят от поддръжката за целостта на страните до бързото признание на новопоявили се действителности каквито са Словения и Хърватия да вземем за пример, за Косово да не приказваме ", сподели Дачич, припомняйки за разпадането на Югославия при започване на 90-те години на ХХ век. И добави във връзка Европа и Съединените щати: " Струва ми се, че схванаха, че казусът ще се върне да ги удари по главата. В Сърбия не ликуваме поради това, само че бих желал на страните, които признаха Косово, да им се случи същото като на нас! "

Пресцентърът на Народното събрание заяви, че Дачич, дружно с премиера на Сърбия Ана Бърнабич, се е срещнал с гостуващата в Белград българска парламентарна делегация, водена от ръководителя на Народното събрание Димитър Главчев. Там Дачич е отбелязал какъв брой значима за Сърбия ще е включената в календара на българското председателство среща на високо ниво сред Евросъюза и Западните Балкани през май идната година.

Дачич не изключи пред РТС, че до тогава може да се проведат изключителни парламентарни избори в Сърбия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР