Министърът на външните работи на Германия Хайко Маас подчерта готовността

...
Министърът на външните работи на Германия Хайко Маас подчерта готовността
Коментари Харесай

Германски министър: Западът има нужда от Русия

Министърът на външните работи на Германия Хайко Маас акцентира готовността на Запада за разговор с Русия, без значение от взаимното изпъждане на дипломати поради случая „ Скрипал “. В оповестено в неделя изявление от немското издание Bild am Sonntag, той съобщи, че „ поради дейностите на Русия през последните години, без подозрение, е изгубено доста доверие “, предава " Фокус ".
„ Едновременно с това, ние се нуждаем от Русия като сътрудник и по-конкретно за разрешаването на районните спорове, разоръжаването и като значимо опора за интернационалния ред “, счита Маас. „ Затова ние сме открити за разговор и се надяваме, че ще ни се удаде последователно да възстановим доверието, в случай че и Русия от своя страна е подготвена за това “, акцентира той.
Въпреки това, Маас означи, че счита за вярна реакцията на Европейския съюз на случая в Солсбъри, която е трябвало, съгласно неговото мнение “, да бъде „ сигнал за единение “.
По-рано немските управляващи взеха решение да изгонят четирима съветски дипломати в взаимност с Англия по случая „ Скрипал “. Руснаците би трябвало да изоставен Федерална Република Германия до понеделник.
В петък Москва разгласи аналогични ответни ограничения по отношение на всички страни, които изгониха съветски дипломати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР