Национален профсъюз изведе на улицата хиляди румънци, които поискаха по-ниски

...
Национален профсъюз изведе на улицата хиляди румънци, които поискаха по-ниски
Коментари Харесай

Хиляди румънци протестират с искане за намаляване на данъците върху доходите

Национален синдикат изведе на улицата хиляди румънци, които желаеха по-ниски налози върху приходите. Включиха се към 3000 служащи и чиновници. Те са недоволни, че страната взема прекалено много пари от вноски за обществено обезпечаване.

По оценки на Световната банка, към 5 милиона румънци са емигрирали в чужбина от 1989 г насам, в търсене на по-високо възнаграждение.

" Обременени сме с налози и такси, би трябвало да бъдат понижени, изключително налозите върху приходите, с цел да можем да повишим стандарта на живот и да не се постанова да отиваме в чужбина ", споделя протестиращ.

Протестиращите настояват, че над 42% от брутния им приход отива в държавната хазна при приблизително 38% за Европейски Съюз.

Според данни на Евростат, ниските заплати и високото данъчно облагане са причина Румъния да записва едно от най-ниските равнища на претовареност през 2023 г, незабавно след Италия и Гърция.

Само 69% от румънците на възраст сред 20 и 64 години са публично заети, което значи, че съвсем една трета от възрастното население не работи.

През 2023 г 7.7 милиона души са имали работа, само че единствено 5.6 милиона души са плащали обществени осигуровки. 2.1 милиона заети въобще не са плащали, макар че в някои случаи са получавали компенсации. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР