Министърът на външните работи на Австрия Карин Кнайсл отмени планираната

...
Министърът на външните работи на Австрия Карин Кнайсл отмени планираната
Коментари Харесай

Външният министър на Австрия отмени посещението си в Русия заради шпионския скандал

Министърът на външните работи на Австрия Карин Кнайсл анулира плануваната за началото на декември аудиенция в Руската федерация поради шпионския скандал в Бундесхера. След като стана ясно, че 70-годишен австрийски полковник е събирал и предавал военна информация на Москва, първият посланик на Виена е привикала в Министерство на външните работи съветските дипломати в страната за пояснение. Това разгласи на специфична конференция канцлерът на Австрия Себастиан Курц, предава TACC.

„ Във връзка със абсурда последва реакция от министъра на външните работи; тя прикани съветските представители в Министерство на външните работи, а също анулира визитата си в Русия “, съобщи Курц.
Кнайсл трябваше да посети Москва на 2-3 декември за разискване на реализацията на австрийско-руски конгрес, напомня организацията.

Припомняме, че по-рано през днешния ден Министерството на външните работи на Австрия е привикало дипломати от посолството на Руската федерация в страната във връзка със абсурда за шпионаж в Бундесхер. Информацията удостовери канцлерът Себастиан Курц. Бе обявено за разкриването на спекулация със шпионаж в австрийската войска - 70-годишен полковник в оставка е събирал и предавал информация на Москва в продължение на повече от две десетилетия, за което е получил сума в размер на 300 хиляди евро.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР