Министърът на туризма Христо Проданов бе сред официалните гости на

...
Министърът на туризма Христо Проданов бе сред официалните гости на
Коментари Харесай

Министър Проданов уважи откриването на най-голямото туристическо изложение в Белград

Министърът на туризма Христо Проданов бе измежду формалните посетители на откриването на 43-тото издание на интернационалното туристическо ревю в Белград.

Изложението ще посрещне първите си гости на 24 март и ще продължи до 27-ми. Стартът му дадоха министърът на търговията, туризма и телекомуникациите в Сърбия Татяна Матич и кмета на Белград Зоран Радойчич.

Матич уточни, че Сърбия желае да покаже на света, че е съвременна, вълнуваща и изобретателна дестинация. Тя пожела на всички свои сътрудници от района и от далечните страни дружно да излязат от комплицираните времена, в който e подложен туризма през последните две години.

Сръбският министър на туризма изрече задоволството си, че ревюто се организира, макар че светът не е нито кротичък, нито постоянен.

„ Войната в Украйна сигурно ще засегне туризма, само че ние имаме вяра, че той ще оцелее все пак, тъй като това е доста адаптивна промишленост “, сподели Матич.

Директорът на Туристическата организация на Сърбия Мария Лабович сподели, че вътрешният туризъм е разпространяван на това ревю под новата марка „ Serbia Experience “, което съгласно нея е вярното име, защото туризмът е прекарване.

Кметът на Белград Зоран Радойчич съобщи, че Белград ще показа своето многообразие на експото.

„ Миналата година имахме два пъти повече туристи, в сравнение с през 2020 година, а тази година още веднъж има наклонност на повишаване. Радвам се, че мога да кажа, че туризмът в Белград още веднъж е на крайници. От 2018 до 2021 година общият брой на гостите е 3,3 милиона, а през 2021 година е регистриран растеж от 84 % по отношение на 2020 година За същия интервал общият брой на нощувките е 7 милиона, от които 6 милиона задгранични “, показа Радойчич.

Посетителите ще имат опция да изберат дестинация съгласно желанията си: фамилни пътувания, пътувания за младежи, далечни дестинации и други От непознатите страни своите благоприятни условия ще показват България, Гърция, Турция, Черна гора, Египет, Русия, Северна Македония, Тунис, Румъния, Унгария и Словакия, а за първи път с богати си оферти за отмора ще се показа Малайзия.

Припомяме Ви, че България ще има информативен щанд, с който ще се опита да притегли повече туристи от прилежащата страна. На място своите благоприятни условия ще се показват Албена тур, Столична община и ТИЦ „ Царевград Търнов “.

Изложението е предопределено за всеобща аудитория и експерти. По време на последното му издание са взели участие 900 изложители от 44 страни. Туристическия конгрес събира близо 70 хиляди гости и над 12 хиляди бизнес гости.

Източник: bgtourism.bg
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР