Министърът на образованието и науката акад. Николай Денков влезе днес

...
Министърът на образованието и науката акад. Николай Денков влезе днес
Коментари Харесай

Министър Денков изнесе урок пред седмокласници

Министърът на образованието и науката акад. Николай Денков влезе през днешния ден в ролята на преподавател със седмокласниците от СУ „ Панайот Волов “ в град Каспичан. Какви са физичните и химичните свойства на солната киселина? Как тя си взаимодейства с метали, с медния оксид и натриевата основа? Каква е нейната задача в стомаха и за какво не го разяжда? Тези и други въпроси обясни урокът му за солната киселина.

Министърът е професор и лекар на науките по физикохимия и пред децата си партнира с 25-годишният преподавател по химия Калин Колев. Заедно показали опити.

В СУ “Панайот Волов” в Каспичан постоянно гостуват преподаватели извън, тъй че министерската аудиенция не смути никого. Училището си сътрудничи с Националния боен университет „ Васил Левски “ във Велико Търново и с Шуменския университет „ Епископ Константин Преславски “.

“Посещението ми бе провокирано от един млад преподавател по химия, приключил в Шуменския университет. Не можех да откажа на покана”, разясни министър Денков.

Иначе тематиката за солната киселина се паднала инцидентно, до този урок били стигнали седмокласниците и най-вероятно дълго ще го помнят.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР