Министърът на младежта и спорта Весела Лечева даде старт на

...
Министърът на младежта и спорта Весела Лечева даде старт на
Коментари Харесай

Министър Весела Лечева даде старт на щафета, отбелязваща 500 дни преди началото на Олимпийските игри в Париж

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева даде старт на щафетата, с която през днешния ден в София бяха маркирани 500 дни преди началото на Олимпийските игри в Париж. Събитието се провежда от Посолството на Франция в България и Френския институт, взаимно със Столична община, Фондация „ София-Европейска столица на спорта “ и Българския олимпийски комитет. На него участваха френският дипломат Жоел Мейер, столичният кмет Йорданка Фандъкова, ръководителят на БОК Стефка Костадинова и доста именити български спортисти. В бягането в градинката на НДК участваха стотици деца от гимназии с проучване на френски език в столицата.

Световното турне на щафетата ще приключи в Париж през август 2024 година

“С присъединяване си в това събитие всички ние дружно потвърждаваме, че спортът сплотява хората, утвърждава изконните човешки полезности за мир, съгласие, феърплей и построява дейни жители на света “, сподели министър Весела Лечева.

Тя напомни, че 100 години след далечната 1924 година, когато Франция за повторно беше хазаин на Летните олимпийски игри, страната още веднъж ще одобри олимпийския огън и ще посрещне най-хубавите спортисти на света.

“Убедена съм, че Франция ще бъде съвършен хазаин на Олимпийските игри през 2024 година, те ще преминат на високо равнище и гладко след рестриктивните мерки, които наложи пандемията от Covid 19 “, сподели Лечева.

Весела Лечева акцентира, че задължението на Министерството на спорта е обвързван с това да няма състезател или федерация, която да не получи положителни условия за подготовка. У нас предолимпийската година минава и под знака на 100-годишнината от основаването на Българския олимпийски комитет, сподели още министър Лечева.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР