Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в откриването

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в откриването
Коментари Харесай

Кралев: Увеличаваме средствата за клубовете, за да им помогнем във времето на пандемия

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев взе участие в откриването на боксовия комплекс на Детелин Далаклиев в Плевен. След церемонията той разяснява пред публицисти решението спортните клубове в България да получат в допълнение финансиране за 2020 година

"Ще финансираме с 2 млн. лева в допълнение българските спортни клубове. До момента те получават от ММС към 6,5 млн. лева Сега ще получат 30% повече, с цел да ги подпомогнем в тежките времена на пандемията от ковид, в които активността им е лимитирана. Знаете, че спортът е един от най-засегнатите браншове и оказваме помощ с каквото можем. Мисля, че тази мярка ще бъде добре пристигнала за клубовете.

За идната година ще имаме двойно нарастване на бюджета за тях. Това ще се случи с помощта на средствата, които ще постъпват в ММС от Българския състезателен тотализатор, който сега е в прелестна форма и оборотите му се усилват с положителни темпове. Спортните клубове страдат от хронично недофинансиране. Те получават пари и от Общините, и от страната, само че ние сме решили внезапно да се усилят бюджетите, които се насочват към клубовете, тъй като там са най-важните места, където се работи с деца, с подрастващи. Там се коват бъдещите първенци. Дейността им е извънредно значима за здравето на цялата нация, тъй че оттук насетне клубовете ще бъдат във фокуса на активността на държавното управление ", съобщи министър Кралев.

Той разяснява и реализирането на плана на Детелин Далаклиев в Плевен. ММС финансира закупуването на спортно съоръжение и екипировка за боксовата зала.

"Благодаря на Детелин, че поема тази отговорност да направи боксов клуб и да го развива, тъй като това е доста значимо за възпитанието на плевенските деца. Искрено се надявам, че ще построи почтени българи, които да пазят достойнството на страната ни на интернационалните надпревари. Този план е ослепителен образец за партньорство сред страната, частния бизнес и един сполучлив състезател.

ММС подкрепя със средства за оборудването в размер на 84 000 лева Всичко това, което Детелин изиска от нас му беше предоставено и се веселя, че виждам сходно осъществяване. Това е един от най-красивите, най-добре оборудваните, планувани и качествени боксови салони, които съм виждал. Дано това да бъде причина за привличането на доста деца към бокса и тяхното създаване като спортисти ", сподели Красен Кралев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР