Министърът на икономиката Даниела Везиева предаде поста на Корнелия Нинова

...
Министърът на икономиката Даниела Везиева предаде поста на Корнелия Нинова
Коментари Харесай

Министърът на икономиката Даниела Везиева предаде поста на Корнелия Нинова и Даниел Лорер

Министърът на стопанската система Даниела Везиева съобщи поста на Корнелия Нинова и Даниел Лорер, оповестяват от икономическото министерство.

При встъпването си в служба министър Нинова съобщи, че е отговорност да поеме сектор стопанска система и промишленост. „ Разбирам, че да има опция да правиш другите политики - здравна, обществена, просветителна, е належащо да имаш развита стопанска система. Да има доходи от висок стопански напредък, с цел да може да се реализира цялата стратегия на държавното управление “, добави тя. И акцентира, че дружно с екипа си слагат амбициозна цел, а точно висок напредък, включващ - стопанска система на знанието, ограничение на сивия бранш, облекчение на бюрокрацията и административната тежест, както и ориентиране на вниманието към българския бизнес в икономическата рецесия, с цел да почувстват българските компании, че имат страната до себе си. По нейни думи всички тези ограничения ще са в интерес на високия стопански напредък, от който ще зависи финансирането на другите политики на новото държавно управление.

„ Чака ни доста работа. За първи път България взема решение с това държавно управление да сложи фокус върху икономическия напредък и нововъведения “. Това съобщи при встъпването си в служба новият министър на икономическия напредък и нововъведенията Даниел Лорер. По негови думи в повереното му ведомство са събрани набор от финансови принадлежности, с които ще се даде доста явен знак, както на българските бизнесмени, по този начин и на българските дребни и междинни предприятия, а също и на непознатите вложители. „ България е отворена за бизнес и то интелигентен бизнес. България желае да е първа, не желаеме повече да сме последни и Министерството на растежа и нововъведенията ще го демонстрира на целия свят “, посочи той.

Министър Лорер разясни, че измежду първите задания на повереното му ведомство ще бъде обзор на фишовете по Плана за възобновяване и развиване, двете оперативни стратегии. " Осмисляне на набора от финансови институции " за насърчаване на бизнеса - Българската банка за развиване, Фондът на фондовете, Българската организация за вложения “, сподели Лорер. " Много ми се желае да намерим пресечна точка сред тези принадлежности и да можем да ги насочим още по-правилно за подкрепяне на българския бизнес “.

Служебният министър Даниела Везиева пожела триумф на сътрудниците си, пред които има доста провокации. Тя посочи, че остава министерството с положена здрава основа на друг модел на ръководство и друг модел на държание. „ Пожелавам на сътрудниците да продължат тази смяна, тъй като в действителност имаме потребност от това България да получи своето справедливо място и да се усещаме в България по този начин, както когато вървим да работим на открито. Нека да създадем по този начин, че младежите да желаят да се завърнат и да работят в нашата татковина “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР