Министърът на енергетиката Теменужка Петкова подаде оставка заради съмнения около

...
Министърът на енергетиката Теменужка Петкова подаде оставка заради съмнения около
Коментари Харесай

Оставка на министъра на енергетиката Теменужка Петкова заради сделката за ЧЕЗ

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова подаде оставка поради подозрения към договорката за продажбата на енергодружеството ЧЕЗ.

Тя разгласи, че желае да почисти името си. Оказа се компанията-купувач на ЧЕЗ е ръководена от нейни положителни познати.

„ Тези хора ги познавам, познавам ги от 20 години, само че не съм им кума. Така че тези хора аз ги познавам, и тъй като не желая по никакъв мотив да има подозрения по договорката и да се намесва името на премиера, аз разговарях с премиера и това което би трябвало да се направи, в случай че има подозрения, и за това аз подавам своята оставка”, изясни Петкова.

Оставката занапред ще се разисква в обединението ГЕРБ – Обединени патриоти.

„ Теменужка Петкова е един заслужен човек и не желае да оставя каквито и да е подозрения, че има някакво отношение по тази договорка, тъй като това е договорка сред две частни компании.”, разгласи зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов .

Колегите на Петкова бяха сюрпризирани. „ Ако всеки, който има някакъв другар дълготраен би трябвало да носи отговорност за дейностите му, ми се коства малко странно”, разяснява финансовият министър Владислав Горанов .

Българска социалистическа партия желаеха омбудсманът Мая Манолова и президентът Румен Радев да вземат позиция по продажбата на енергодружеството, а министър председателят да се регистрира.

„ Уважаваме напъните на премиера Бойко Борисов да приобщи Западните Балкани към Европейски Съюз, поддържаме го, само че настояваме изрично сред две вечери и да дава отговори: Има ли държавното управление на България отговори за тази договорка и какво му у отношението към нея”, прикани водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова .

Няма потребност да драматизираме, аз също показах безпокойство, задавах въпроси, в последна сметка в България има институции, сподели депутатът от ГЕРБ и някогашен енергиен министър Делян Добрев.

Вицепремиерът и водач на НФСБ Валери Симеонов се оказа сюрпризиран от договорката за ЧЕЗ.

Управляващите оповестиха, че е прекомерно рано да се приказва за това кой ще размени Теменужка Петкова.

Премиерът Бойко Борисов разяснява от Брюксел оставката и от думите му стана ясно, че ще я одобри, а с съдружните сътрудници ще решат кой ще поеме енергетиката.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР