Министър-председателят на Испания Педро Санчес прие в Мадрид председателя на

...
Министър-председателят на Испания Педро Санчес прие в Мадрид председателя на
Коментари Харесай

Педро Санчес и Шарл Мишел увериха, че ЕС ще продължи да подкрепя за Украйна

Министър-председателят на Испания Педро Санчес одобри в Мадрид ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел. Среща, с която бе маркирано поемането от иберийската страна на ротационното председателство на Съвета на Европейски Съюз за идващите 6 месеца.
Европейски Съюз няма да пести старания, с цел да продължи поддръжката за Украйна и това беше повода, заради която пътувах до Киев в първия ден от испанското председателство. Исках да удостоверявам нашата алегорична поддръжка, само че и съответните ограничения в поддръжка на украинския народ.
Педро Санчес – министър председател на Испания
Украйна е на фронтовата линия в борбата за европейските правила и полезности и наш дълг е да поддържаме народа на Украйна, колкото можем и колкото е належащо.
Шарл Мишел – ръководител на Европейския съвет

В допълнение към Украйна, Санчес се надява да реализира прогрес и по други значими тематики: в това число завършването на спорния пакт за миграцията и убежището, който бе блокиран от Унгария и Полша.

Още в първия месец от председателството си, Испания се изправя пред вътрешно предизвикателство – предварителните парламентарни избори на 23 юли, за които Санчес твърди, че няма да попречат на осъществяването на целите му.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР