Министър-председателят Бойко Борисов представи потенциала на страната за инвестиции и

...
Министър-председателят Бойко Борисов представи потенциала на страната за инвестиции и
Коментари Харесай

Борисов похвали страната ни колко е добра за инвестиции на важна среща

Министър-председателят Бойко Борисов показа капацитета на страната за вложения и индустриално съдействие пред управленията на 12 американски компании. Фирмите са част от комерсиална задача, проведена от Американо-Централноевропейската бизнес асоциация от Вашингтон. Бизнес предприятията имат интерес да влагат и да уголемяват дейностите си в България в региона на селското стопанство, фармацията, технологиите и хранително-вкусовия бранш.

Пред тях министър председателят уточни и подхванатите от държавното управление ефикасни ограничения за възстановяване на бизнес средата, облекчение на административната тежест и понижаване на разноските на бизнеса. Представяйки целите на Българското председателство на Европейски Съюз в първата половина на идната година, Бойко Борисов подчертава върху капацитета на Балканите и нуждата за партньорства и планове за обезпечаване на свързаността и икономическото развиване на страните от района.

Посещението на американската задача е фокусирано върху възходящия капацитет и необятните благоприятни условия за бизнес тук, уточни ръководителят на асоциацията Ерик Стюарт. Той означи, че повече от 14 години не е имало сходна американска комерсиална делегация на високо корпоративно равнище с федерална поддръжка.

В срещата участваха вицепремиерът Томислав Дончев и министърът на стопанската система Емил Караниколов.















Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР